Follow Us On Follow us on Facebook Follow us on Twitter Watch us on YouTube
Page 2 of 2 FirstFirst 12
Results 11 to 14 of 14
  1. #11
    Guest

    Default

    NBA ile de ilgilendiğimden biliyorum..Dream Team hakkında alın size bilgi hehe ; ( Arkadaşımın basketbol sitesinde yayınlamıştım )



    92 Olimpiyatlarına gelindiğinde basketboldaki üstünlüğünü kabul ettirmek isteyen Amerika yıllar sonra bile konuşulacak bir hamle yaptı. Son turnuvadan eli boş dönen Amerika'nın en güvendiği alan olan basketboldan geri kalması düşünülemezdi zaten. O turnuvaya Michael Jordan, John Stockton, Karl Mallone, Larry Bird, Charles Barkley, Earvin Johnson gibi birçok yıldızla katılan Amerika otuzar sayı fark atarak şampiyon oluyordu. O gün için o takım rüya takımdı.

    O takımın rakipleri ile arasında öyle büyük uçurum vardı ki son Hırvatistan maçının ikinci çeyreğinde Hırvatistan bir sayı öne geçince herkes hayal kırıklığına uğramış, tribünler çılgına dönmüştü. Amerika o dakikadan sonra sanki turnuvayı kaybetmişçesine hırslı oynamış ve Hırvatlara öne geçmenin acısını pahalı ödetmişlerdi. O final maçının en komik enstantanesi ise kenara gelen Hırvat oyuncunun fotoğraf makinasını kaparak Amerika'lı yıldızların fotoğrafını çekmesi ve Jordan'ın bir hırvat oyuncuya faul yapmasından sonra Hırvat oyuncunun yüzündeki şaşkınlık sevinç karışımı ifadeydi.

    Sonuç olarak artık profesyonel oyuncular ile turnuvalara katılabilen Amerika her turnuvada oluşturduğu kadroya Dream Team adını verecekti. Ama maalesef gerçek Dream Team 92 olimpiyatlarında kalacaktı; en azından bir süre için. Sonraki turnuvalarda da şampiyon olan Amerika asla 92 ruhunu ortaya koyamadı. Avrupa basketbolu ile NBA arasındaki fark azalıyor, diğer ülkelerin NBA'de oynayan oyuncuları Amerika'lı NBA yıldızlarına kafa tutabiliyorlardı. Aradan geçen 10 seneyi aşkın süreçte Amerika birçok turnuvadan boynu bükük ayrılmak zorunda kaldı. NBA yıldızlarının milli takımda oynamak için çırpındıklarını söyleyemeyiz.

    2008 Pekin Olimpiyatları gelip çattığında Amerika'nın avrupalı ülkelerle görülecek bir hesabı vardı. Özellikle Yunanistan ve İspanya son dünya şampiyonasında Amerika'yı yenmişlerdi. Arjantin'de her zaman ciddiye alınması gereken bir rakipti. Basketboldaki bariz üstünlüklerini tekrar kanıtlamak isteyen Amerika'nın yapabileceği tek bir şey vardı. Dream Team'i 16 yıl sonra tekrar kurmak..

    Bu kadro öyle bir kadroydu ki insan zaaflarından bahsederken kendinden utanıyordu. Bu kadro kendi takımlarında el üstünde tutulan yıldız oyuncuların beş dakika süre alamadığı bir kadroydu. Bu aktif oyuncuların en iyileri arasından seçilmiş 12 kişiydi. İlk defa milli olacak son MVP Kobe Bryant takımının lideri konumundaydı. Lebron James kontrolsüz oyununa rağmen güven veriyordu. Dwyane Wade sakatlıktan sonra kendini ispat etmeye çalıştı ve takımının en etkili ismi oldu. Oyun kurucu pozisyonu Jason Kidd, Chris Paul ve Deron Williams'a aitti. Pota altı Dwight Howard, Chris Bosh ve Carlos Boozer'a emanetti. Belki de bu kadro da eleştirebileceğimiz yegane isimler pota altı oyuncuları olurdu. Boozer genelde yedeğin yedeği konumunda ve Bosh da asla saf pota altı oyuncusu olamadı. Howard orada tek başına mücadele etti ve kendi takımında bile zaman zaman top almakta zorlanan Howard milli takımda resmen unutuldu. Ama orayı doldurması hususunda canla başla mücadele etti.

    Sahaya çıkan herkesi titreten bu kadro her zamanki gibi yenmiyor, ezip geçiyordu. İlk İspanya maçını 37 sayı farkla kazanınca bu iş bitmişti zaten. Ama beklentiler hepimizi yanılttı. Bu iki dünya devi finalde yeniden karşı karşıya geldiler ve İspanya beklentilerin aksine korkak basketbol oynamadı. Asla farkın açılmasına izin vermese de , bir ara farkı 2 sayıya kadar indirse de son vuruş Kobe Bryant'a kaldı. El yakan topları soğukkanlılıkla kullanan yıldız maçı takımına getirdi ve olimpiyat altın madalyasını boynuna taktı. İspanya ikincilik ile yetinirken sahada verdikleri onursal mücadele herkes tarafından takdir topladı.

    TC'de nba devri falan.. :P

  2. #12
    Guest

    Default

    nba forumuna cevirdiniz güzelim forumu

  3. #13
    Guest

    Default

    Quote Originally Posted by TcTaBuTcU View Post
    nba forumuna cevirdiniz güzelim forumu
    Artık soygunlar stadlarda , oyuncular ise tribünlerde olacak !!!

  4. #14
    Guest

    Exclamation

    Quote Originally Posted by DReaMCaTcHeRTR View Post
    Artık soygunlar stadlarda , oyuncular ise tribünlerde olacak !!!
    tekrar konunun dısına cıkma dreamcatchtr :ç zel cevabını bulduysan kapatıyorum konuyu.


    Topic Kilitlendi.

 

 

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •